• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Citrininis keksas

2010-09-29 by Kulinarė Palikti komentarą

Citrininis keksas

Ingridientai

  • Sviesto – 200g
  • Pieno – 200ml
  • Cukraus – 400g
  • Kvietinių miltų – 600g
  • Kiaušinių – 4vnt.
  • Citrinų – 4vnt.
  • Kepimo miltelių – 1.5 šaukšt.

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje išsukame sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir maišome tol, kol viskas tolygiai pasiskirsto.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Miltus ir pieną po truputį pilame į sviesto ir cukraus masę visą laiką maišydami. Tešlą maišome tol, kol ji tampa vientisa.
  5. Į vientisą tešlą sudedame tarkuotą citrinos žievelę (nuo 2 citirnų) ir įspaudžiame keturių citrinų sultis ir dar kartą viską gerai išmaišome.
  6. Kepimo skardą aptepame kepimo margarinu, truputį pabarstome miltais, supilame citrininę tešlą, ir dedame kepti.
  7. Kepame apie 1 valandą.

Kategorijos:Desertai, Keksai ir keksiukai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: citrina, cukrus, Desertai, keksai, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, pienas, sviestas

 

Panašūs receptai

Morkų ir apelsinų keksiukai su cinamono aromatu
Morkų ir apelsinų keksiukai su cinamono aromatu
Kakavinis keksiukas su bananu
Kakavinis keksiukas su bananu
Bananiniai keksiukai
Bananiniai keksiukai

Previous Post: « Kiaulienos guliašas
Sekantis įrašas: Krevečių salotos su salieru »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt