
Ingridientai
- Sviesto – 100g
- Pieno – 100ml
- Cukraus – 100g
- Kvietinių miltų – 230g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Kepimo miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Uogienės – 100g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Dubenyje išplakame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.
- Kiaušinio plakinį supilame į miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Keksiukų kepimo formeles pusiau pripilame tešlos. Arbatiniu šaukšteliu per vidurį dedame uogienės ir lėtai ant viršaus užpilame tešla (geriau pilti lėta srovele iš kraštų sukant ratu, kad uogienė nepasislinktų į šoną).
- Paruoštus keksiukus dedame į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes. Iškepus, nereiktų staigiai jų ištraukti.
- Paliekame vėstančioje orkaitėje dar 10 minučių.
- Patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.
Nuostabūs keksiukai, ačiū už receptą 🙂