
Ir kaip garnyras ir kaip vegetariškas patiekalas. O pridėjus truputį mėsos (jautienos faršo ar vištienos) – nauja variacija mėsiškų patiekalų gerbėjams 🙂
1 porcijai įdarytų baklažanų reikės
- 1 vidutinio baklažano
- 2 skiltelių česnako
- 1 nedidelio svogūno
- 0,5 nedidelės paprikos
- 100g pomidorų savose sultyse
- Druskos, pipirų, paprikos (galima ir aitriosios) miltelių
- Sūrio ir pinijų riešutų
- Alyvuogių aliejaus ir ghee kepimui
Gaminimo eiga
- Baklažaną perpjauti pusiau išilgai, išskobti vidų.
- Abi baklažano puseles bei išskobtą masę atskirame inde apibarstyti druska ir palikti 10 min. pastovėti.
- Smulkiai supjaustyti česnaką, svogūną. Pakepinti.
- Nuskusti papriką, supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat pakepti toje pačioje keptuvėje.
- Nuplauti baklažaną (puseles ir dalis po išskobimo), išskobtas dalis taip pat sudėti į keptuvę ir pakepinti
- Į keptuvę supilti pomidorus savose sultyse, sudėti prieskonius (druską, pipirus, paprikos miltelius), patroškinti 10 min.
- Baklažano puseles ištrinti alyvuogių aliejumi iš vidaus, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti troškintą, suminkštėjusią masę bei apibarstyti sūriu.
- Įdarytas baklažano puseles dėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių (viršus-apačia) 35 minutes.
- Nuimti foliją, apibarstyti pinijų riešutais ir su vėjeliu kepti dar 5 minutes.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą