Lakštinių apkepui reikės
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 vidutinės morkos
- 0,5 raudonosios paprikos
- 300g kiaulienos faršo
- Ghee kepimui
- Makaronų (lazanijos) lakštų
- 15g itališkų mėsos proskonių
- 200g fermentinio sūrio
- 400g pomidoų savose sultyse
- Druskos
- Pipirų
- Smulkinto baziliko
- 300g mocarelos
- Šviežio baziliko papuošimui
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
- Pakepinkite keptuvėje.
- Kol svogūnai bei česnakai keps, smulkiai supjaustykite daržoves ir dėkite į tą pačią keptuvę.
- Kai daržovės apkeps – dėkite faršą bei itališkus mėsos prieskonius.
- Kepkite, kol faršas pilnai iškeps
- Pilkite pomidorus, keptuvėje susmulkinkite mentele ir troškinkite viską ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
- Berkite druską, pipirus, bazilikus pagal skonį.
- Į kepimo skardą dėkite makaronų lakštus, pilkite dalį padažo, berkite sūrio. Taip sluoksniuokite iki kol neliks padažo.
- Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos. Visi makaronų lakštai turi būti gausiai padengti padažu!
- Dėkite riekelėmis supjaustytą mocarelos sūrį ir dėkite į orkaitę – kepkite apie valandą viršus-apačia rėžimu, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Puoškite šviežiu baziliku!
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą