
Ingridientai
- tešla pyrago pagrindui
- 250g kalafioro
- 2 kiaušiniai
- 60g fermentinio sūrio
- 1 a.š. smulkintų krapų
- druska
Gaminimas
Paruoštą tešlą iškočiojame 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo formą.
Dedame pyrago pagrindą į įkaitintą iki 190 laispnių orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Kol pagrindas kepa, apverdame kalafiorus, t.y. kalafioro “šakeles” sudedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes.
Apvirtą kalafiorą išimame iš puodo, kad pravėstų. Atvėsusį kalafiorą rankomis “sutriname”, kad neliktų daug stambių gabaliukų.
Dubenyje išpalakame kiaušinius su žiupsneliu druskos bei krapais. Plakinį pilame į puodą su atvėsusiais kalfiorais, sudedame tarkuotą fermentninį sūrį ir gerai išmaišome.
Iš orkaitės išimame apkepusį pagrindą ir sudedame į jį paruoštą kalafiorų masę.
Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 30 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Iškeptą pyragą prieš patiekdami atvėsiname bent 10 minučių.
Parašykite komentarą