Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Bulvių – 1000g
- Garstyčių sėklų – 1 arbatinis šauktštelis
- Obuolių sidro acto – 50ml
- Svogūnų laiškų – 10g
- Vandens – 60ml
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Petražolių – 10 arb. šaukšt.
Gaminimas
- Pirmiausia išverdame nenuluptas bulves.
- Išvirtas bulves padedame, kad jos atvėstų. Atvėsus jas nulupame ir perpjauname į kelias dalis.
- Įkaitiname keptuvę ir sudedame smulkintą kiaulienos šoninę. Spirgučiams apskrudus, sudedame juos į puodą su bulvėmis.
- Į keptuvę sudedame svogūnus (nepilame papildomai riebalų, jų lieka nuo spirgučių) ir kepame apie 3 minutes.
- Svogūnus supilame į atskirą dubenį, kuriame kartu su svogūnais sumaišome garstyčias, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Padažą pilame ant bulvių, jas pabarstome smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais ir išmaišome.
Parašykite komentarą