
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Kiaušinių – 4vnt.
- Bulvių krakmolo – 4 šaukštai
- Bulvių – 10vnt.
Gaminimas
- Bulves išvirti (tiks ir vakarykštės bulvės) ir sutarkuoti stambia tarka (geriausia burokine).
- Į bulves sudedame kiaušinius, krakmolą, druską ir rankomis labai gerai išminkome tešlą.
- Imame trečdalį tešlos ir iškočiojame maždaug 1cm storio. Iškočiotą tešlą supjaustome juostelėmis ir tada juosteles supjaustome kubeliais (pjaustome norimo dydžio).
- Įkaitiname gilią keptuvę su 100ml aliejaus ir kepame švilpikus. Švilpikus kepame apie 3 minutes, kol švelniai paruduoja.
- Keptus bulvių švilpikus patiekiame šiltus su grietine ar bešamelio padažu.
Parašykite komentarą