Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos sultinio – 1000ml
- Česnako skiltelių – 6vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Bulvių – 2vnt.
- Burokėlių – 400g
Gaminimas
- Burokėlius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
- Bulves nulupame, supjaustome mažais kubeliais ir dedame į puodą su sultiniu. Susmulkiname svogūną, suberiame kartu su bulvėmis į puodą ir verdame apie 10 minučių po užvirimo.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame 30 sekundžių.
- Po 30 sekundžių, kai pasklinda česnakų aromatas, į keptuvę kartu sudedame burokėlius, kuriuos kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
- Apkeptas daržoves dedame į puodą su sultiniu, beriame 1 arb. š. druskos, pipirų ir kartu viską verdame dar 10 minučių.
- Išvirus daržovėms tame pačiame puode viską susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Trintą sriubą dar dedame ant ugnies ir verdame apie porą minučių.
- Trintą česnakinę burokėlių sriubą patiekiame karštą su česnakine duona ir paskanintą šaukštu grietinės.
Parašykite komentarą