Turbūt yra mažai žmonių, kuriems nepatinka makaronai su dešrelėmis. Patiekalas primenantis vaikystę. O mes šį kartą nusprendėme patiekalą šiek tiek patobulinti ir pridėti daugiau Italijos skonių. Česnakas, bazilikas bei pomidorai – tikrai nenusivilsite šiuo receptu!
Makaronams su dešrelėmis reikės:
- 2 porcijų makaronų
- Trupučio aliejaus
- 2 didesnių rūkytų dešrelių
- Nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 3 didelių pomidorų
- 1 saldžiosios paprikos
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- Saujos šviežio baziliko
Gaminimo eiga:
- Makaronus išverdame al dente. Pasiliekame truputį skysčio nuo makaronų virimo.
- Dešreles supjaustome plonomis riekelėmis.
- Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir sudedame dešreles. Kepiname iki kol apskrunda.
- Kol dešrelės kepa, svogūną susmulkiname kubeliais, česnaką ir papriką supjaustome riekelėmis.
- Kubeliais supjaustome pomidorus, svarbu išsaugoti kuo daugiau pomidorų skysčio.
- Kai dešrelės iškepa, jas išimame iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę sudedame svogūną ir česnaką ir kepame iki kol truputį pagelsta. Jei trūksta, įpilame dar truputį riebalų.
- Sudedame papriką ir pomidorus, gardiname druska bei pipirais.
- Sudedame dešreles ir makaronus, įpilame kelis šaukštus makaronų skysčio. Išmaišome ir patroškiname porą minučių.
- Pačioje pabaigoje dedame smulkintą baziliką ir išmaišome.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
O jeigu esate dideli makaronų gerbėjai, tuomet būtinai išbandykite ir makaronus su sūriu, kurių receptu mūsų puslapyje taip pat pasidalino Emilija.
Parašykite komentarą