Ingridientai
- pusė stiklinės perlinių kruopų
- pusė stiklinės rudų pupelių
- pusė stiklinės baltų pupelių
- pusė stiklinės žirnių
- 350g liesos kiaulienos
- 1 saliero lapkočiai
- 2 nedideli svogūnai
- 100g poro
- 3 džiovinti baravykai
- 1 ą.š. džiovintų petražolių
- 0,5 a.š. džiovintų krapų
- 1 a.š. česnako drožlių
- 1 a.š. universalaus prieskonių mišinio be druskos
- 4 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Pupeles bei kruopas užmerkiame bent 6 valandoms.
Kiaulieną smulkiai supjaustome ir pabarstome, česnako drožlėmis, paprikos prieskoniais, druska ir pipirais. Pilame porą šaukštų aliejaus ir labai gerai rankomis išminkome mėsą. Paliekame ją marinuotis, kol brinks kruopos.
Išbrinkusias kruopas dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 45-50 minučių.
Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti, kol gaminsime šiupinį.
Kiaulieną dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame apie 15 minučių dažnai maišydami. Iškeptą mėsą atidedame.
Į keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame smulkiai kapotus svogūnus, saliero lapkočius bei porą. Viską kepame apie 7 minutes.
Išvirtus kruopoms nupilame skystį, palikdami gal tik pusė stiklinės. Į išvirtas kruopas dedame keptą mėsą bei daržoves, suberiame visus prieskonius, beriame dar druskos ir pipirų bei sudedame susmulkintus išmirkytus baravykus.
Šiupinį ant silpniausios ugnies troškiname 15 minučių visą laiką maišydami, kad neprisviltų.
Šiupinį patiekiame šiltą su konservuotomis daržovėmis ar mėgiamomis salotomis.
Parašykite komentarą