Ingridientai
- 200g pievagrybių
- 60g svogūnų laiškų
- 200ml balto sauso vyno
- 150g arborio ryžių
- 4 v.š. sviesto
- 150g virto kumpio
- 2 skiltelės česnako
- 150g asiago sūrio
- 400ml vištienos sultinio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Puode išlydome sviestą ir sudedame česnakus, smulkintus grybus ir svogūnų laiškus, kuriuos kepame apie 4 minutes. Po 4 minučių suberiame ryžius ir užpilame juos vynu. Po 3-4 minučių, kai jau vynas pradedam garuoti, supilame sultinį, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 10-15 minučių. Suminkštėjus ryžiams sudedame į puodą pjaustytą kumpį ir tarkuotą sūrį, sumažiname ugnį ir kaitiname tol kol išsilydo sūris.
Risoto su sūriu ir kumpiu patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą