Pagrindui reikės:
- 120g juodo šokolado
- 3 valg. š. sviesto
- 180g šokoladinių sausainių
Kremui reikės:
- 10g beskonės žėlė
- 220g kreminio sūrio
- 1 puod. pasukų
- 1/3 puod. riešutų sviesto
- 1/3 puod. rudo cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- druskos
Papuošimui:
2 valg. š. skrudintų riešutų su medumi
Gaminimas:
- Sutriname sausainius.
- Ištirpiname šokoladą su sviestu ir supilame į smulkintus sausainius. Viską išmaišome.
- Išklojame indą folija, plėvelė arba kepimo popieriumi.
- Sudedame sausainius ir gerai prispaudžiame prie dugno.
- Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
- Vandenyje išbrinkiname žėlė.
- Dedame į blenderį kreminį sūrį, pasukas, riešutų sviestą, cukrų, vanilę, druską, želatiną ir viską sumaišome.
- Gautą masę pilame ant sausainių.
- Išlyginame, pabarstome smulkintais riešutais ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandomis.
- Skanaus!
Elena
Tikrai skaniai atrodo, ačiū 🙂