Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Kalendros miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Medaus – 2 šaukštai
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Pomidorų padažo – 40g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
Gaminimas
- Pomidorų padažą sumaišome su visais likusiais produktais.
- Pašildome apie 3 minutes ir patiekiame.
- Patiekti galima prie įvairių mėsos patiekalų, ryžių ar makaronų.
[…] Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, žiupsneliu druskos. Bulves nulupame ir labai smulkiai supjaustome. Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi, bulvių prieskoniais, žiupsneliu druskos ir pipirų. Į kepimo formą (geriausia silikoninę, kad pyragas lengvai išsiverstų) sudedame bulves. Ant bulvių suberiame smulkintą svogūną bei porą. Tada tolygiai dedame mėsos faršą ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių. Iškeptą bulvių ir faršo pyragą išverčiame ant didesnės lėkštės ir patiekiame su pomidorų padažu. […]