Ingridientai
- 1,3kg vištienos
- 100ml balto sauso vyno
- 50ml aliejaus
- 50ml raudono vyno acto
- 2 a.š. raudonėlio
- 2 skiltelės česnako
- 100g auksinių razinų
- 50g žalių alyvuogių
- 2-3 lauro lapai
- 2 v.š. cukraus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenyje sumaišome aliejų, smulkintas alyvuoges, actą, smulkintą česnaką, raudonėlį, razinas, lauro lapus bei žiupsnelį druskos ir pipirų. Paruoštu marinatu gerai įtriname vištieną ir paliekame per naktį marinuotis.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Marinuotą vištieną sudedame į kepimo indą. Nuo vištienos likusį marinatą sumaišome su vynu ir užpilame ant vištienos. Vištieną pabarstome cukrumi ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 50 minučių.
Ispaniškai keptą vištieną patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą