Ingridientai
- 8 vištienos šlaunelės
- 6 skiltelės česnako
- 2 a.š. čiobrelių
- 0,25 a.š. ciberžolės
- 2 v.š. džiūvėsių
- 4 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Česnaką nulupame ir sutriname.
Vištienos šlauneles gerai įtriname druska ir pipirais, trintu česnaku, čiobreliais, ciberžole ir dviem šaukštais aliejaus.
Paliekame šaldytuve mažiausiai valandai, kad mėsa pasimarinuotų.
Stiklinį uždengiamą indą ištepame likusiu aliejumi ir sudedame šlauneles, kurias dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laispnių, ir kepame apie 30-35 minutes uždengtame inde. Po 35 minučių indą atidengiame, šlauneles apibarstome džiūvėsiais (pamaišome, kad visos būtų pabarstytos) ir atidengtame inde kepame dar 10 minučių, kepimo temperatūrą padidinus iki ~200 laipsnių.
Traškias orkaitėje keptas šlauneles patiekiame šiltas su mėgstamu garnyru.
Parašykite komentarą