Ingridientai
- 1,5kg vištos (kulšelių, krūtinėlės, sparnelių ir t.t.)
- 500ml kokosų pieno
- 4 v.š. Dižono garstyčių
- 200ml sauso balto vyno
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. sviesto
- 150g smulkinto poro
- 30g petražolių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Jei naudojame visą vištą – supjaustome.
Į puodą dedame sviestą ir jame apie 6 minutes pakepiname porus. Po kelių minučių dedame smulkintą česnaką , sudedame vištieną, kurią kartu apkepame dar 5 minutes.
Į puodą su vištiena pilame 200ml vyno ir uždengę puodą troškiname apie 15 minučių, po to nuimame dangtį ir dar 5 minutes troškiname.
Vištienai apvirusi į puodą sudedame garstyčias bei kokosų pieną, beriame truputį druskos ir pipirų ir uždengę puodą ant silpnos ugnies troškiname dar apie 30 minutes. Iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms – suberiame smulkintas petražoles ir baigiame troškinti.
Troškinta vištieną kokoso piene su Dižono garstyčiomis patiekiame šiltą su šviežia itališka duona ir kruopų garnyru.
Parašykite komentarą