Ingridientai
- 6 vištienos kulšelės
- 100g sviesto
- 100g garstyčių (švelnių)
- 3 v.š. medaus
- 50g aliejaus
- 70ml-100ml vandens
- 1,5 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos kulšeles pabarstome druska ir palaikome 15-20 minučių.
Įkaitiname keptuvėje sviestą ir sudedame kulšeles, kurias kepame ant vidutinės ugnies, kol jos apskrunda (nebūtina jas iškepti, svarbiausia apskrudinti).
Česnaką nulupame ir sutarkuojame (ar išspaudžiame).
Į dubenį sudedame garstyčias, medų, česnaką, beriame druskos ir truputį pipirų, čiobrelius, pilame citrinos sultis, aliejų, vandens ir labai gerai viską išmaišome.
Sudedame į kepimo indą apskrudintas kulšeles ir jas užpilame paruoštu garstyčių padažu. Kišame kepimo indą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir troškiname apie 40 minučių.
Vištieną patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą