Ingridientai
- 300g vištienos krūtinelės
- 2 skiltelės česnako
- 1 nedidelė geltonoji cukinija
- 100g grietinės
- 1 šaukštas miltų
- 100ml sultinio/vandens
- šakelė šviežio baziliko
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Cukinij1 supjaustome plonais griežinėliais.
Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su pora šaukštų aliejaus. Kepame vištieną keletą minučių. Sudedame smulkintą česnaką ir po minutės sudedame cukiniją. Kepame viską dar 3-5 minutes (geriau kepti ant stiprios ugnies, kad cukinijos ne suminkštėtų, o apskrustų).
Po kelių minučių sudedame baziliką, beriame druskos ir pipirų, ir beriame miltus. Kepame minutę maišydami.
Dubenėlyje sumaišome sultinį su grietine ir supilame į keptuvę su paukštiena ir cukinijomis. Sumažiname ugnį ir kaitiname kol padažas pradedame virti.
Vištieną su geltonąja cukinija ir bazilikais patiekiame šiltą su virtomis bulvėmis ar ryžiais.
Facebook
Tiesiog labai gardu. Per maza ugnis mano buvo, tai suminkstejo cukinija. Kita kart reiks ant stipresnes