Ingridientai
*4 vištienos krūtinėlės
*2 kriaušės
*100ml Marsalos
*100ml sultinio
*druska ir pipirai
*2 v.š. aliejaus
*1 v.š. krakmolo
*3 švieži lauro lapai
Gaminimas
Kriaušes nulupame, išimame sėklas, ir supjaustome riekėmis.
Vištienos krūtinėlę supjaustome stambiais gabaliukais ir kartu su aliejumi dedame į įkaitintą keptuvę, kur kepame apie 10 minučių, kol švelniai apskrunda. Iškeptą vištieną išimame iš keptuvės ir sudedame į dubenėlį.
Į tą pačią keptuvę su likusi aliejumi dedame smulkintas kriaušes, kurias kepame ant stipresnės ugnies apie 5 minutes. Išimame keptas kriaušes ir sudedame į atskirą dubenėlį.
Į keptuvę dedame lauro lapus, beriame pipirų ir po minutės kepimo supilame vyną bei sultinį. Beriame krakmolą ir išmaišome. Padažui pradėjus tirštėti sudedame kriaušes ir vištieną, uždengiame keptuvę ir ant silpnos ugnies troškiname apie 15 minučių.
Parašykite komentarą