Ingridientai
- 500g vištienos krūtinėlės
- 1 poras
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 300g pievagrybių
- 250g grietinėlės
- 2,5 v.š. miltų
- 3 v.š. sviesto
- 1v.š. aliejaus
- 50g fermentinio sūrio
- 1 kiaušinis
- sluoksniuotos tešlos uždengti kepimo indui (2-3 lakštai)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su 2 šaukštais sviesto. Kepame paukštieną apie 4-5 minutes. Iškeptą mėsą sudedame į dubenį.
Į tą pačią keptuvę dedame likusį sviestą ir aliejų, smulkintą svogūną, porą bei česnaką. Kepame daržoves apie 5 minutes.
Pievagrybius pasmulkiname (jei nedideli – pjauname tik pusiau).
Iškeptas daržoves ir grybus dedame į dubenį su vištiena.
Dubenėlyje sumaišome grietinėlę su miltais, žiupsneliu druskos ir pipirų bei tarkuotu sūriu. Pilame padažą ant vištienos su daržovėmis ir viską sumaišome. Paukštieną su padažu sudedame į stiklinį kepimo indą, uždengiame sluoksniuotos tešlos lakštais (tešlą uždedame ant kraštų). Tešlą aptepame išplaktu kiaušiniu. Dedame paruoštą vištienos ir pievagrybių pyragą į orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.
Parašykite komentarą