Ingridientai
*2 vištienos krūtinėlės
*0,5 a.š. malto muskato
*3 v.š. citrinos sulčių
*2 lakštai sluoksniuotos tešlos
*2 obuoliai
*150g kiaulienos šoninės
*1 kiaušinis
*2 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
*0,5 a.š. cukraus
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę pabarstome druska ir pipirais, pašlakstome 2 v.š. citrinos sulčių ir bent valandą paliekame marinuotis.
Obuolius nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame burokine tarka.
Šoninę supjaustome juostelėmis.
Kiaušinį išplakame.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame vištieną, kurią kepame po 3 minutes iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Apskrudusią vištieną dedame į lėkštę.
Į keptuvę, kurioje kepė vištieną, sudedame obuolius, beriame muskatą, pilame šaukštą citrinų sulčių, truputį druskos ir pipirų, cukrų ir kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes dažnai maišydami.
Vištienos krūtinėles dedame ant sluoksniuotos tešlos lakšto krašto, ant kepsnio dedame po 1 šaukštą paruoštos obuolių tyrės ir apjuosiame šoninės juostelėmis. Uždengiame viską sluoksniuota tešla ir užspaudžiame kraštus, kad nebūtų tarpų. Kepsnių viršų aptepame kiaušiniu.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame kepsnius. Dedame skardą į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Vištienos kepsnius su sluoksniuota tešla ir obuoliais patiekiame šiltus su šviežių salotų garnyru.
Parašykite komentarą