Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 100g
- Pomidorų – 4vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Bulvių – 6vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Sūrio (Provolone) – 100g
Gaminimas
- Nulupame bulves, supjaustome maždaug 0,5-1cm storio riekėmis ir dubenyje išmaišome su 1 valg. š. aliejaus, druska ir pipirais.
- Riekėmis supjaustome pomidorus ir susmulkiname svogūną.
- Kepimo indą ištepame sviestu ir dedame sluoksnį bulvių. Ant bulvių dedame pomidoro riekes, pabarstome fermentiniu sūriu, trupučiu svogūno ir vėl dedame sluoksnį bulvių, pomidorų, sūrio ir svogūno.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Daržovėms suminkštėjus aptepame grietine ir užbarstome tarkuotu provolone sūriu. Kepame dar 5-8 minutes.
Parašykite komentarą