Ingridientai
250g tešlos pagrindui
250g riebios varškės
100g sviesto
50g fermentinio sūrio
4 pomidorai
50g šviežių krapų
1 kiaušinis
0,5 a.š. cukraus
druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug 0,5 cm storio ir ja išklojame kepimo formą.
Pomidorus supjaustome griežinėliais.
Varškę dubenyje sumaišome su sviestu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Beriame druskos ir pipirų, cukrų, sudedame smulkintus krapus, kiaušinį. Rankomis dar kartą išminkome. Į pyrago pagrindo dugną dedame sluoksnį varškės. Ant varškės išdėliojame pusę pomidoro griežinėlių. Dedame antra varškės sluoksnį ir ant jo likusius pomidorus. Paruoštą pyragą dedame į orkaitę ir kepame apie 35-45 minutes.
Iškeptą pyragą prieš patiekdami atvėsiname bent 10 minučių.
Pomidorų pyragą su varškė patiekiame ir kaip užkandį ir kaip patiekalą pusryčiams ar vakarienei.
Monika
norejau paklausti kokia tesla turi buti? cia sluoksniuota is pakeliu ar kokia?
Di
Monika, užvedus pelę žodžio tešla paspauskite, ten jums atsidarys tešlos receptas.