
Ingridientai
- 4 baklažanai
- 400g pomidorų
- 250g provolone sūrio
- 4 skiltelės česnako
- 40g baziliko
- 4 pasūdyti ančiuviai
- 2 v.š. kaparėlių
- 1 svogūnas
- druska ir pipirai
- aliejus
Gaminimas
Baklažanus nuplauname ir išilgai per visą baklažaną padarome po 5 įpjovimus maždaug 3-4cm gylio. Kiekvieną įpjovimo kišenę pabarstome druska ir pipirais, patepame trintu česnaku (2 skiltelėmis) ir paliekame 30 minučių.
Tuo metu įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame porą minučių. Po dviejų minučių į keptuvę sudedame pusriekėmis pjaustytus pomidorus, beriame žiupsnelį druskos ir pipirų ir ant vidutinės ugnies kepame 30 minučių dažnai maišydami.
Iškepus pomidorams į keptuvę suberiame kaparėlius, bazilikų lapelius, dvi smulkintas česnako skileteles ir ančiuvius. Visą išmaišome, dar minutę kepame ir nuimame nuo ugnies.
Provolone sūrį supjaustome juostelėmis ir dedame į baklažano įpjautas kišenes. Sudedame paruoštus baklažanus į kepimo indą išteptą 2 šaukštais aliejaus, ant viršaus pilame keptą pomidorų padažą ir viską dedame į orkaitę, kur kepame apie 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Parašykite komentarą