
Vištienos sparneliams reikės
- 1kg vištienos sparnelių
- 1 v. š. aliejaus
- 4 v. š. rudojo cukraus
- 2-2.5 v. š. citrinos sulčių
- 3 v. š. šviesios sojos
- 3 skiltelių česnako
- Čili (pagal skonį)
- 2 a. š. krakmolo
- 2 a. š. vandens
Gaminimas
- Plonąsias sparnelių dalis pašalinti, jas pasiliekant ateities sultiniui.
- Sparnelius galima kepti 2 būdais:
- Pirmas būdas: pašlaksčius aliejumi 200C orkaitėje 35min.
- Antras būdas: keptuvėje, su trupučiu aliejaus, ant labai didelės kaitros apie 8min., sumažinti kaitrą, uždengti dangtį ir tada dar apie 7min.
- Sumaišyti cukrų, citrinos sultis, soją, čili ir tarkuotą česnaką.
- Jei sparneliai kepė orkaitėje, juos sudėti į keptuvę, užpilti padažu ir minutę pašildyti.
- Sumaišyti krakmolą su šaltu vandeniu ir pilti į keptuvę. Maišyti tol, kol visi sparneliai pasidengs lipniu padažu ir pasieks jus tenkinančią konsistenciją.
- Užbarstyti skrudintų sezamų sėklų ir laiškinių svogūnų.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą