
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Citrinos sulčių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Moliūgų – 250g
- Balzamiko acto – 1 šaukštas
- Paprikų – 1vnt.
- Žiedinių kopūstų – 250g
- Grikių – 200g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Cukinijų – 1vnt.
Gaminimas
- Dubenėlyje sumaišome 1 valg. š. aliejaus, balzamiko actą, citrinos sultis bei trintą česnaką.
- 400ml vandens išverdame grikius ir nusausiname juos.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Supjaustome papriką juostelėmis, susmulkiname svogūną, riekutėmis supjaustome moliūgą ir cukiniją, šakelėmis išskaidome kalafiorą.
- Daržoves sudedame į dubenį ir užpilame 2 valg. š. aliejaus, pabarstome druska ir pipirais ir išmaišome.
- Sudedame daržoves į kepimo skardą ir dedame kepti į orkaitę 30-35 minutėms. Kepame kas kart daržoves pamaišydami, kad jos apskrustų iš visų pusių.
- Iškepus ir truputį atvėsus daržovėms, dedame jas ant grikių, užpilame paruoštu padažu ir išmaišome.
- Patiekdami pabarstome smulkintais žalumynais.
- Karštą šį patiekalą galima patiekti ir kaip garnyrą.
Parašykite komentarą