Ingridientai
- Bulvių – 1200g
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Špinatų – 400g
- Citrinų – 1vnt.
- Lašišų – 600g
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Šparagų (smidrų) – 400g
- Pesto padažo – 4 šaukštai
Gaminimas
- Išverdame bulves.
- Pirmiausia į įkaitintą keptuvę dedame lašišą. Kepame po 2 minutes abu puses, tada į keptuvę pilame stiklinę vandens ir uždengę verdame apie 5 minutes. Baigus virti, nukeliame nuo ugnies ir padedame į lėkštę, kad žuvis nusausėtų.
- Tuo metu, į verdantį vandenį dedame šparagus ir apverdame, kad suminkštėtų. Jokiu būdu nereikia visiškai suvirti, nes jie neteks dalies savo skonio. Apvirtus šparagus perpilame šaltu vandeniu.
- Indelyje sumaišome grietinę su pesto padažu ir pusės citrinos sulčių.
- Į lėkštę dedame špinatų lapelius, ant jų dedame pusiau perpjautas virtas bulves (į lėkštę po 3 bulves), ant jų dedame po 3 šparagus. Ant šparagų dedame lašišos gabaliuką ir užpilame 1 v.š. paruošto padažo.
Parašykite komentarą