Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Kiaušinių – 2vnt.
- Žirnelių – 130g
- Krabų mėsos – 300g
- Ryžių – 250g
- Porų – 2vnt.
Gaminimas
- Išverdame ryžius pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu, nusausiname ir atvėsiname.
- Į atvėsusius ryžius pilame 1 šaukštą aliejaus, pabarstome druska ir pipirais.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame griežinėliais pjaustytus porus, kuriuos kepame apie 4-5 minutes.
- Porams suminkštėjus sudedame žirnelius ir ant silpnos ugnies kepame apie 8-10 minučių. Suminkštėjus žirniams išimame juos ir sudedame į ryžius.
- Dubenyje suplakame kiaušinius su trupučiu druskos ir pipirų. Plakinį pilame į tą pačią keptuvę, kurioje kepė porai. Po 2-3 minučių kiaušinienę apverčiame (kepame taip, kad omletas nesuirtų).
- Krabų mėsą (ar lazdeles) pasmulkiname ir sudedame į ryžius. Paruoštas ryžių salotas gerai išmaišome. Jei trūksta skonio, beriam dar druskos ir šaukštą aliejaus.
- Iškeptą omletą supjaustome juostelėmis.
- Patiekdami į dubenį dedame ryžių salotų su žirneliais ir krabais, o ant viršaus dedame 2-4 juosteles omleto.
Parašykite komentarą