Ingridientai
- 1 vištienos krūtinėlės
- 1 raudonas svogūnas
- 1 baltasis ridikas
- 200g salotų lapų
- 4 v.š. aliejaus
- 0,25 a.š. čili prieskonių
- 0,25 a.š. cukraus
- 2 v.š. acto
- 1 skiltelė česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis ir dubenyje sumaišome su žiupsneliu druskos ir pipirų, čili prieskoniais bei smulkintu česnaku ir paliekame bent valandai šaldytuve.
Ridiką supjaustome arba sutarkuojame plonomis lazdelėmis.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Dubenėlyje sumaišome actą, 2 šaukštus aliejaus, cukrų bei truputį druskos.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame vištienos juosteles, kurias kepame maždaug 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptą vištieną truputį atvėsiname.
Į lėkštę dedame plėšytų salotų lapų, ant lapų dedame keptos vištienos, tada užberiame ridiko lazdelių, svogūno pusžiedžių ir viską pašlakstome paruoštu acto-aliejaus padažu.
Vištienos salotas su baltaisiais ridikais (daikonais) patiekiame kaip užkandį.
Parašykite komentarą