• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Sicilietiška žuvienė

2021-10-18 by Kulinarė Palikti komentarą

Sicilietiška žuvienė

Sicilietiška žuvienė – tai itališkų skonių prisotinta sriuba iš šviežios žuvies bei jūros gėrybių. Priešingai nei mūsų tradicinė lietuviška žuvienė, šiame patiekale viskas verdama pomidorų, vyno bei žuvies sultinio mišinyje. O tam, kad sriubai pridėti saldumo bei spalvos, dažnai nevengiama įtarkuoti ir šiek tiek moliūgo. Ši žuvienės versiją yra visiškai kitokia lyginant su tradicinėmis ir mums įprastomis žuvies sriubomis, todėl ieškantiems kažko naujo, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Tikrai nenusivilsite.

Sicilietiškai žuvienei reikės

  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 saliero stiebų
  • 1/2 pankolio
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 čili pipiro (be sėklų)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelio balto sauso vyno
  • 800g slyvinių pomidorų (arba konservuotų)
  • 1/2 sviestinio moliūgo
  • 500ml žuvies sultinio (sultinio receptą rasite čia)
  • 200g lašišos filė
  • 300g oto filė (galite pakeisti plekšne arba menke)
  • 12 didesnių krevečių
  • 1/2 citrinos
  • saujos petražolių

Gaminimo eiga

  1. Smulkiai supjaustome svogūną, saliero stiebus, pankolį, česnaką bei čili pipirą.
  2. Įkaitiname didelį puodą su aliejumi ir sudedame pjaustytas daržoves. Pakepame, kol jos suminkštės.
  3. Pilame vyną bei sultinį, dedame smlkintus pomidorus, įtarkuojame moliūgą ir leidžiame sriubai užvirti.
  4. Uždengiame ir leidžiame lengvai pavirti apie 30 minučių. Jei reikia paskaninkite druska bei pipirais ir šaukštu šiek tiek švelniai patraiškykite pomidorus.
  5. Supjaustykite gabaliukais žuvį ir sudėkite į sriubą kartu su krevetėmis.
  6. Uždenkite ir dar pavirkite apie 10 minučių, arba, kol žuvis bus beveik išvirusi.
  7. Nuimkite puodą nuo ugnies. Jei reikia dar pagardinkite druska bei pipirais ir įspauskite citrinos sulčių.
  8. Patiekdami sriubą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šiek tiek petražolių.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Laksa su jūros gėrybėmis
Laksa su jūros gėrybėmis
Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
Prancūziškas žuvies sultinys
Prancūziškas žuvies sultinys

Previous Post: « Prancūziškas žuvies sultinys
Sekantis įrašas: Suomiška žuvienė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt