
Sicilietiška žuvienė – tai itališkų skonių prisotinta sriuba iš šviežios žuvies bei jūros gėrybių. Priešingai nei mūsų tradicinė lietuviška žuvienė, šiame patiekale viskas verdama pomidorų, vyno bei žuvies sultinio mišinyje. O tam, kad sriubai pridėti saldumo bei spalvos, dažnai nevengiama įtarkuoti ir šiek tiek moliūgo. Ši žuvienės versiją yra visiškai kitokia lyginant su tradicinėmis ir mums įprastomis žuvies sriubomis, todėl ieškantiems kažko naujo, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Tikrai nenusivilsite.
Sicilietiškai žuvienei reikės
- 1 raudonojo svogūno
- 2 saliero stiebų
- 1/2 pankolio
- 2 česnako skiltelių
- 1 čili pipiro (be sėklų)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 puodelio balto sauso vyno
- 800g slyvinių pomidorų (arba konservuotų)
- 1/2 sviestinio moliūgo
- 500ml žuvies sultinio (sultinio receptą rasite čia)
- 200g lašišos filė
- 300g oto filė (galite pakeisti plekšne arba menke)
- 12 didesnių krevečių
- 1/2 citrinos
- saujos petražolių
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustome svogūną, saliero stiebus, pankolį, česnaką bei čili pipirą.
- Įkaitiname didelį puodą su aliejumi ir sudedame pjaustytas daržoves. Pakepame, kol jos suminkštės.
- Pilame vyną bei sultinį, dedame smlkintus pomidorus, įtarkuojame moliūgą ir leidžiame sriubai užvirti.
- Uždengiame ir leidžiame lengvai pavirti apie 30 minučių. Jei reikia paskaninkite druska bei pipirais ir šaukštu šiek tiek švelniai patraiškykite pomidorus.
- Supjaustykite gabaliukais žuvį ir sudėkite į sriubą kartu su krevetėmis.
- Uždenkite ir dar pavirkite apie 10 minučių, arba, kol žuvis bus beveik išvirusi.
- Nuimkite puodą nuo ugnies. Jei reikia dar pagardinkite druska bei pipirais ir įspauskite citrinos sulčių.
- Patiekdami sriubą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šiek tiek petražolių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą