
Ingridientai
- 300g vištienos
- 4 morkos
- 1,5l sultinio
- 1 v.š. tarkuoto imbiero
- 1 čili pipiras
- 1 v.š.cukraus
- 3 v.š. aliejaus
- 2 svogūnai
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į sultinį, beriame truputį druskos ir verdame apie 15 minučių.
Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame morkas, kurias kepame apie 2-4 minutes ant stiprios ugnies. Apskrudusias morkas dedame į puodą su vištiena. Sudedame imbierą, beriame pipirų, pusę šaukšto cukraus, sudedame smulkintą čili pipirą, sumažiname ugnį ir verdame dar 10 minučių.
Į keptuvę supilame likusį aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį porą minučių kepame ant labai stiprios ugnies, tada sumažiname ugnį, suberiame likusį cukrų, truputį druskos ir uždengę dangčiu keptuvę kepame apie 10 minučių.
Į verdančią sriubą sudedame keptus svogūnus išmaišome ir po poros minučių nuimame nuo ugnies.
Aštrią morkų ir vištienos sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą