
Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Vištienos – 200g
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Bazilikų – 30g
- Ryžių – 100g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Pomidorų – 6vnt.
Gaminimas
- Puode užpilame ryžius sultiniu ir verdame apie 10 minučių.
- Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir sudedame pjaustytus pomidorus bei bazilikus, pabarstome druska ir kepame apie 3-4 minutes, kol išsiskirs pomidorų sultys.
- Iškeptus pomidorus sudedame į puodą su ryžiais ir sultiniu. (Galima prieš kepimą pomidorus nuplikyti, kad nusiluptų odelė).
- Toje pačioje keptuvėje išlydome šaukštą sviesto ir sudedame smulkintą česnaką.
- Česnakus kepame vos minutę ir tada sudedame kubeliais pjaustytą vištieną. Pamaišydami kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies.
- Vištieną apkeptą su česnakais dedame į sultinį su pomidorais ir ryžiais. Beriame dar žiupsnelį druskos ir pipirų, uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą