Ingridientai
*1 vidutinis kalafioras
*1 poras
*6 skiltelės česnako
*4 v.š. sviesto
*3 v.š. miltų
*250g grietinėlės
*50g petražolių
*1 kiaušinis
*druska ir pipirai
*pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kalafiorą susmulkiname ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Kalafiorą verdame 2-3 minutes ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą česnaką. Po minutės į keptuvę sudedame pjaustytą porą ir kepame dar 4 minutes. Suminkštėjus porui į keptuvę sudedame smulkintas petražoles ir suberiame šaukštą miltų. Po minutės nuimame keptuvę nuo ugnies.
Kepimo indą išklojame sluoksniuota tešla (geriau nepjaustyta) ir bent 10 minučių dedame į orkaitę.
Dubenėlyje sumaišome grietinėlę su likusiais miltais, žiupsniu druskos ir pipirų.
Apvirtus kalafiorus dedame į kepimo indą su apkeptu tešlos pagrindu. Ant viršaus dedame keptus porus su česnakais. Viską užpilame grietinėle ir viršų uždengiame sluoksniuota tešla. Tešlą aptepame plaktu kiaušiniu. Dedame į orkaitę ir kepame 20 minučių.
Parašykite komentarą