Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 450ml
- Vištienos sultinio – 200ml
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Gruyère sūrio – 350g
- Lauro lapų – 1vnt.
- Žiedinių kopūstų – 800g
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Svogūnų – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Grietinėlės (liesos) – 250ml
Gaminimas
- Į puodą sudedame kalafioro šakeles kartu su pienu ir grietinėle, beriame truputį druskos ir dedame vieną lauro lapą. Verdame ant silpnos ugnies kol kalafioras suminkštėja. Apvirus kalafiorams, atskiriame juos nuo karšto pieno.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Švariame puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 4 minutes.
- Tada sudedame miltus, kepame apie minutę, tada užpilame sultiniu, išmaišome ir užverdame.
- Į puodą su sultiniu pilame ir pieną su grietinėle, paverdame dar porą minučių.
- Į sutirštėjusį sultinį dedame kalafiorus, 300g sūrio, paskaniname druska ir pipirais, muskatu, išmaišome.
- Sriubą supilstome į karščiui atsparius dubenėlius, pabarstome likusi sūriu dedame į orkaitę 10 minučių.
- Sriubą patiekiame šiltą su skrudinta duona.
- Skanaus!
Parašykite komentarą