Ingridientai
- 500g moliūgų
- 2 svogūnai
- 4 česnako skiltelės
- 2 saliero stiebai
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. čiobrelio
- druska
- pipirai
- 2 puod vištienos sultinio
- 500ml grietinėlės
- 50g parmezano
Gaminimas
- Nuluptą ir gabalėliais supjaustytą moliūgą, į 4 dalis perpjautą svogūną, česnako skilteles bei salierą dedame į kepimo skardą.
- Apšlakstome viską aliejumi, pagardiname druska bei pipirais ir rankomis sumaišome. Apdėliojame čiobreliais.
- Dedame į orkaitę ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
- Dedame viską į puodą, užpilame sultiniu, kad apsemtų ir paverdame apie 10 minučių.
- Išimame salierą bei čiobrelius, o visą kitą turinį pilame į blenderį. Sutriname.
- Pilame sriubą atgal į puodą, užpilame grietinėle, įberiame tarkuoto sūrio ir užverdame.
- Patiekdami gali dar užtarkuoti sūrio.
- Skanaus!
p.s. Taip pat skanu, jei skonį šiek tiek paaštrinsite aitriąja paprika 🙂
Angelė
Labai skanu