
Ingridientai
- 250g špinatų
- 4 pomidorai
- 200ml pomidorų sulčių
- 4 skiltelės česnako
- 1l sultinio
- 2 bulvės
- druska ir pipirai
- 2 v.š. sviesto
Gaminimas
:
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą su sultiniu, beriame truputį druskos ir verdame apie 15 minučių.
Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus, kuriuos pakepę 4 minutes sudedame į puodą su sultiniu. Pilame pomidorų sultis. Ant silpnos ugnies verdame pomidorus.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname likusį sviestą, sudedame smulkintą česnaką ir apie minutę kepame.
Į puodą su verdančiomis bulvėmis beriame žiupsnį druskos ir sudedame pusiau perplėštus špinatų lapus bei keptus česnakais. Sriubą dar kelias minutes verdame ir nuimame nuo ugnies.
Patiekdami sriubą paskaniname trupučiu grietinės.
Parašykite komentarą