Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 50ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 50ml
- Cheddar sūrio – 150g
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Svogūnų – 3vnt.
- Garstyčių miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 1vnt.
- Tešlos pyrago pagrindui – 1000g
Gaminimas
- (Tešlos 1/3 dalį pasiliekame uždengti viršui).
- Kepimo skardą ištepame sviestu ir išklojame iškočiota tešla.
- Tešlą uždengiame kepimo popieriumi ir ant viršaus beriam ar pupelių ar ryžių (pupelės neleis tešlai prarasti formos). Dedame išklotą skardą į orkaitę, kurią kepame apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Švelniai apskrudus tešlai, ištraukiame ją, nuimame svorį ir popierių ir atvėsiname.
- Tuo metu pasūdytame vandenyje išverdame bulvę.
- Į keptuvę pilame truputį vandens ir sudedame smulkintus svogūnus, kuriuos verdame apie 2 minutes.
- Nupilame visą vandenį nuo svogūnų ir sudedame miltus. Pamaišome ir supilame pieną bei dedame grietinėlę. Kaitiname ant vidutinės ugnies apie 4 minutes.
- Sudedame išvirtą smulkintą bulvę, tarkuotą sūrį, garstyčių miltelius, druskos ir pipirų. Gerai viską išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
- Pilame pyrago įdarą į tešlą ir viršų uždengiame likusia tešla (palikta uždengimui).
- Tešloje peiliu padarome tris tarpus, pro kuriuos galėtų išeiti garai ir dedame į orkaitę, kurioje kepame apie 25-35 minutes.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą