Svarainis dažnai vadinamas lietuviškąja citrina. Ir ne be reikalo. Jame gausu vitamino C, stiprina Jūsų organizmą ir mažina uždegimus. Jos ilgai išsilaiko, todėl labai tinka konservavimui. Svarainių sirupas nepaprastai skanus, o jo panaudojimo būdai įvairiausi: galite užpilti vandeniu ir pasidaryti gaivų limonadą, galite pilti į arbatą vietoje cukraus arba galite panaudoti desertams. Kur bepanaudotumėte, šis sirupas suteiks puikų skonį.
Svarainių sirupui reikės
- 1kg svarainių (jau išvalytų)
- 1 kg cukraus
Gaminimas
- Nuplauname svarainius ir supjaustome per pusę.
- Išpjauname sėklas bei kotelius.
- Supjaustome svarainius plonomis riekelėmis.
- Sudėti svarainius į didelį stiklainį (geriausia 3 litrų) arba puodą. Dedant sluoksniuoti: dėti dalį svarainių, tada cukrų ir taip kartoti. Užbaigti turite cukrumi.
- Uždaryti stiklainį arba puodą ir palikti maždaug savaitei sausoje ir tamsioje vietoje.
- Po maždaug 7 dienų sirupą perkošti. Jei sirupo pasidarėte nedaug, galite tiesiog, supilti į buteliukus ar stiklainį ir laikyti šaldytuve. Arba galite supilti į puodą, užvirinti ir pavirti apie 5 minutes. Supilti į sterilizuotus indus ir sandariai uždaryti.
- O likusius svarainius galite išdžiovinti orkaitėje arba džiovyklėje.
- Skanaus!
Parašykite komentarą