
Ingridientai
- 1kg pomidorų
- 1kg paprikų
- 2 raudoni čili pipirai
- 5 galvos česnakų
- 100g cukraus
- 3-4 v.š. druskos
- 200ml aliejaus
- 2 lauro lapai
- 6 žirneliai juodųjų pipirų
- 100ml acto
Gaminimas
Iš paprikų išimame sėklas (galima išimti ir iš čili pipirų, kad padažas nebūtų itin aštrus).
Nuluptus česnakus, pomidorus, čili pipirus ir paprikas sumalame. Daržoves pilame į puodą, sudedame druską ir cukrų, lauro lapus bei pipirus, pilame actą ir aliejų, viską išmaišome ir ant vidutinės ugnies kaitiname apie 1 valandą (būtinai paragaujame ar netrūksta druskos). Paruoštą padažą supilstome į išdezinfekuotus stiklainius ir uždarome.
Parašykite komentarą