Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 250ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 125g
- Svogūnų – 1500g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Pieno – 125ml
- Sauso balto vyno – 100ml
- Petražolių – 50g
- Kiaušinių – 5vnt.
- Svogūnų laiškų – 50g
- Muskato – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 130g
- Kmynų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviesto – 1 šaukštas
- Tešlos pyrago pagrindui – 300g
Gaminimas
- Ingredientų užtenka 2 pyragams.
- Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir supilame aliejų.
- Beriame kmynus ir pjaustytus svogūnus. Pabarstome druska bei pipirais ir kepame apie 15 minučių (bet neapskrudiname svogūnų). Po 15 minučių supilame vyną ir troškiname 10 minučių.
- Atskirame dubenyje sumaišome grietinėlę, grietinę, kiaušinus, petražoles, beriame dar pipirų, truputį druskos ir muskato.
- Kepimo skardas ištepame sviestu.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Tešlą padaliname į dvi dalis ir iškočiojame.
- Iškočiota tešla išklojame kepimo skardas (klojame taip kad šonai visiškai užsidengtų). Dedame tešlą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
- Truputį parudavus tešlai ją ištraukiame ir sudedame svogūnus. Supilame kiaušinių plakinį ir viršų pabarstome svogūnų laiškais bei pjaustytą kiaulienos šonine.
- Kepame apie 30 minučių, kol pyrago krašteliai švelniai paruduoja.
- Patiekiame pyragą šiltą.
- Skanaus!
Parašykite komentarą