Ingridientai
- 0,5l marinuotų alyvuogių
- 200ml tyro alyvuogių aliejaus
- 0,5 a.š. džiovinto mairūno
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko
- 2 šakelės šviežio rozmarino
- 0,5 a.š. džiovinto rozmarino
- 4 skiltelės česnako
- 5 švieži čiobreliai
- druska
Gaminimas
Alyvuoges gerai nusausiname, kad neliktų marinato.
Aliejų sumaišome su džiovintais prieskoniais (geriausia juos grūstuve sutrinti) bei trupučiu druskos.
Suberiame alyvuoges į stiklainį ir užpilame paruoštu aliejumi. Į stiklainį sudedame šviežius prieskonius bei nesmulkintas česnako skilteles.
Stiklainį uždarome.
Prieš patiekiant geriausia, kad alyvuogės aliejuje marinuotųsi bent 2 dienas.
Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės puikus užkandis prie vyno, ingredientas į salotas.
Parašykite komentarą