
Ingridientai
*400g miltų
*1 a.š. kepimo miltelių
*120g sviesto
*100g riebios grietinės
*1 a.š. druskos
*2 kiaušiniai
*300g subrandinto čederio sūrio
*1 čili pipiras (galima ir daugiau)
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Sviestą supjaustome gabaliukais ir sudedame į miltus, kur rankomis jį minkome kol tolygiai pasiskirsto po miltus (triname rankomis).
Atskirai išplakame kiaušinius su grietine ir plakinį supilame į miltus. Suberiame į miltus ir tarkuotą sūrį, labai smulkiai pjaustytą čili pipirą ir gerai išminkome tešlą. Rankomis formuojame nedidelius (~3cm skersmens) kamuoliukus, dedame į kepimo skardą ir paspaudžiame, kad apačia taptų plokščia.
Sausainius dedame į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes.
Aštrius sausainukus patiekiame tiek šiltus tiek atvėsusius kaip užkandį prie alaus.
Parašykite komentarą