• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Aštrūs čili sausainukai

2010-12-08 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*400g miltų
*1 a.š. kepimo miltelių
*120g sviesto
*100g riebios grietinės
*1 a.š. druskos
*2 kiaušiniai
*300g subrandinto čederio sūrio
*1 čili pipiras (galima ir daugiau)

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Sviestą supjaustome gabaliukais ir sudedame į miltus, kur rankomis jį minkome kol tolygiai pasiskirsto po miltus (triname rankomis).
Atskirai išplakame kiaušinius su grietine ir plakinį supilame į miltus. Suberiame į miltus ir tarkuotą sūrį, labai smulkiai pjaustytą čili pipirą ir gerai išminkome tešlą. Rankomis formuojame nedidelius (~3cm skersmens) kamuoliukus, dedame į kepimo skardą ir paspaudžiame, kad apačia taptų plokščia.
Sausainius dedame į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes.
Aštrius sausainukus patiekiame tiek šiltus tiek atvėsusius kaip užkandį prie alaus.

Kategorijos:Įvairūs užkandžiai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: čederio sūris, čili pipiras, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, sausainiai, sviestas, užkandis

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Kreminė kapotų avižų košė
Kreminė kapotų avižų košė
Baklažanų užkandis
Baklažanų užkandis

Previous Post: « Balta mišrainė su kumpiu
Sekantis įrašas: Itališkai kepta vištiena „kakiatore“ su bulvėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt