Ingridientai
- 1 višta
- 5 bulvės
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 1 raudona paprika
- 50ml sauso balto vyno
- 350g konservuotų pomidorų (savose sultyse)
- 0,5 a.š. čili pipiro
- 5 baziliko lapeliai
- 1 a.š. vyno acto
- 1 a.š. raudonėlio
- 5 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Vištą supjaustome gabaliukais, pabarstome druska ir pipirais, užpilame 3 šaukštais aliejaus ir gerai rankomis įtriname.
Bulves nulupame ir supjaustome riekėmis. Dubenyje ant bulvių pilame 2 šaukštus aliejaus, truputį druskos, pipirų, suberiame smulkintą česnaką ir išmaišome. Bulves sudedame į kepimo skardą, ant bulvių išdėliojame vištieną ir dedame į orkaitę 15 minučių.
Po 15 minučių ištraukiame vištieną su bulvėmis, apverčiame ir dedame dar 10 minučių į orkaitę. Po 10 minučių išimame apskrudusią vištieną ir ant viršaus užbarstome smulkintą svogūną, baziliką, smulkintą papriką, pabarstome raudonėliu. Imame konservuotus pomidorus ir rankomis juos susmulkiname. Supilame į pomidorus vyno actą, vyną, beriame truputį druskos ir pipirų ir išmaišome. Paskanintus pomidorus sudedame ant apkeptos vištienos į kepimo skardą ir dedame į orkaitę, kur 170 laipsnių temperatūroje kepame apie 30 minučių.
Itališkai keptą vištieną “kakiatore” su bulvėmis patiekiame karštą.
Parašykite komentarą