Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 30ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Muskato – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 2 šaukštai
- Petražolių – 2 šaukštai
- Svogūnų – 0.5vnt.
- Burokėlių – 4vnt.
- Čiabatos riekių – 6vnt.
Gaminimas
- Burokėlius išverdame ir kartu su pjaustytu svogūnu bei sviestu sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Beriame druskos, citrinų sultis, aliejų, muskato ir išmaišome.
- Duonos riekes plonai aptepame sviestu ir dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skrudiname duoną 5-7 minutes kol ji taps traški (skrudinti galima ir skrudintuvėje).
- Ant duonos riekių dedame burokėlių piurė ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
- Šis užkandis puikiai tiks prie vyno.
Parašykite komentarą