Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 700g
- Kvietinių miltų – 30g
- Kiaulienos faršo – 200g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 30g
- Svogūnų – 0.5vnt.
- Kondensuoto pieno (nesaldintas) – 1 šaukštas
Gaminimas
- Susmulkiname svogūną ir keptuvėje su 1 v.š. aliejaus pakepame. Sudedame maltą mėsą ir kepame maišydami apie 5 minutes. Įberiame druskos ir pipirų.
- Nuskutame bulves ir perpjauname pusiau. Išverdame bulves, išvirtas nusausiname ir sutriname.
- Į bulvių masę pilame kondensuotą pieną, dedame maltą mėsą, įberiame druskos bei pipirų ir išminkome.
- Paliekame bulves su mėsa bent valandai vėsioje vietoje, kad atvėstų.
- Įkaitiname aliejų puode.
- Iš atvėsusios bulvių masės formuojame nedidelius kukuliukus ir apvoliojame miltuose, kiaušinyje bei džiūvėsiuose (tokia eilės tvarka). Tada apvoliotus kroketus dedame į verdantį aliejų. Kepame kelias minutes, kol švelniai paruduos iš visų pusių.
- Patiekiame su mėgiamu padažu: pomidorų, Vorčesterio ar kt.
Parašykite komentarą