Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 180ml
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Kiaušinių – 4vnt.
- Džiūvėsėlių – 60g
- Svogūnų laiškų – 40g
- Gruyère sūrio – 60g
- Peletrūno – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Česnako skiltelių – 2vnt.
Gaminimas
- Džiūvėsius sumaišome su tarkuotu sūriu.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir česnakus, kuriuos kepame apie 1-1,5 minutės, tada suberiame peletrūną ir 2 v.š. grietinėlės, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
- Į kiekvieną ramekiną po lygiai įdedame keptų prieskonių, ant viršaus įmušame po kiaušinį, po lygiai užpilame likusios grietinėlės, pabarstome druska ir pipirais, džiūvėsiais ir tarkuotu sūriu.
- Ramekinus su kiaušiniais dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių, kol kiaušinis iškepa.
- Kiaušinius keptus su grietinėle patiekiame karštus su skrudinta česnakine duona.
Parašykite komentarą