• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Orkaitėje kepti kiaušiniai su grietinėle (ramekinai)

2010-12-03 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • Grietinėlės (35%) – 180ml
  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
  • Kiaušinių – 4vnt.
  • Džiūvėsėlių – 60g
  • Svogūnų laiškų – 40g
  • Gruyère sūrio – 60g
  • Peletrūno – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnako skiltelių – 2vnt.

Gaminimas

  1. Džiūvėsius sumaišome su tarkuotu sūriu.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir česnakus, kuriuos kepame apie 1-1,5 minutės, tada suberiame peletrūną ir 2 v.š. grietinėlės, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
  4. Į kiekvieną ramekiną po lygiai įdedame keptų prieskonių, ant viršaus įmušame po kiaušinį, po lygiai užpilame likusios grietinėlės, pabarstome druska ir pipirais, džiūvėsiais ir tarkuotu sūriu.
  5. Ramekinus su kiaušiniais dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių, kol kiaušinis iškepa.
  6. Kiaušinius keptus su grietinėle patiekiame karštus su skrudinta česnakine duona.

Kategorijos:Įvairūs užkandžiai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, česnakas, džiūvėsiai, grietinėlė, gruyere sūris, kiaušiniai, peletrūnas, svogūnų laiškai, užkandis

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Kreminė kapotų avižų košė
Kreminė kapotų avižų košė
Baklažanų užkandis
Baklažanų užkandis

Previous Post: « Šalta pomidorų sriuba
Sekantis įrašas: Kreminis daržovių padažas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt