Ingridientai
*400g nedidelių pievagrybių
*100g miltų
*1 kiaušinis
*70ml vandens (plius 30ml)
*druska ir pipirai
*50g džiūvėsių
*aliejus
Gaminimas
Pievagrybius nuplauname ir nusausiname.
Dubenyje elektriniu plaktuvu (geriausia) sumaišome miltus, vandenį, kiaušinį ir džiūvėsius. Į tešlą beriame druskos ir pipirų. Į tešlą sudedame pievagrybius ir išmaišome juos, kad visi pasidengtų tešla.
Gilioje keptuvėje įkaitiname nemažai aliejaus (tiek,kad apsemtų kepamus pievagrybius) ir po vieną sudedame tešloje apvoliotus pievagrybius, kuriuos kepame po 2 minutes, kol švelniai apskrunda.
Pievagrybius tešloje patiekiame kaip užkandį (tiek šiltą tiek šaltą).
Prie šio pievagrybių užkandžių puikiai tiks grietinės ir majonezo padažas
Parašykite komentarą