
Ingridientai
*200g pievagrybių
*300g vištienos kepenėlių
*250g sviesto
*3 svogūnai
*1 lauro lapas
*1 a.š. čiobrelių (nebūtina)
*druska ir pipirai
Gaminimas
:
Keptuvėje išlydome 2 v.š. sviesto ir sudedame smulkintus svogūnus su lauro lapu bei čiobreliais. Viską kepame apie 7-10 minučių, kol svogūnas suminkštėja (nereiktų apkepinti). Išimame lauro lapą ir sudedame svogūnus į dubenį, o toje pačioje keptuvėje išlydome dar 2 šaukštus sviesto. Sudedame į keptuvę suvalytas kepenėles, beriame truputį druskos ir pipirų ir kepame apie 8 minutes.
Iškeptas kepenėles sudedame į dubenį su svogūnais ir smulkintais pievagrybiais ir viską kartu elektriniu smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės. Beriame dar truputį druskos ir pipirų, sudedame likusį sviestą ir dar kartą sumaišome.
Paštetą bent 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Pievagrybių ir kepenėlių paštetą patiekiame kaip užkandį užteptą ant šviežios ar skrudintos duonos.
O pievagrybius užmiršome įdėti ?
🙂 tikrai taip:) pievagrybiai smulkinami kartu su kepenėlėmis:)