Ingridientai
- Majonezo – 30g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pievagrybių – 300g
- Lydyto sūrio – 250g
- Sviesto – 3 šaukštai
- Svogūnų – 3vnt.
- Lietinių blynų – 12vnt.
Gaminimas
- Lietinius blynus sudedame vieną ant kito ir nupjaustome kraštus, kad būtų vienoda forma.
- Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais sviesto ir sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepame apie 3-4 minutes visą laiką maišydami.
- Suminkštėjusius svogūnus išimame ir į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus pievagrybius, kuriuos kepame apie 2-3 minutes. Iškeptus atvėsiname.
- Lydytą sūrį sumaišome su majonezu, likusiu sviestu, beriame druskos ir pipirų.
- Imame vieną lietinį, dedame jį ant lėkštės ir aptepame sūriu ir pabarstome kepintais svogūnais. Ant svogūnų dedame kitą lietinį, jį aptepame sūriu ir pabarstome kepintais pievagrybiais. Šitaip vieną po kito sutepame visus lietinius.
- Užkandį bent valandai dedame į šaldytuvą ir suslegiame.
- Patiekdami supjaustome gabaliukais.
Parašykite komentarą