
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pievagrybių – 400g
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Čiobrelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
- Čiabatų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir sudedame smulkintą česnaką, kurį kepame vos pusę minutės.
- Po 30 sekundžių dedame smulkintą svogūną, čiobrelius ir kepame apie 3 minutes.
- Pievagrybius nuvalome.
- Imame malimo mašiną ir keptus svogūnus kartu su pievagrybiais sumalame. Į maltų pievagrybių masę beriame muskato, druskos, truputį pipirų, sudedame likusį sviestą (kambario temperatūros) ir šaukštu išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Supjaustome duoną nestoromis riekėmis. Į delną pilame pusę šaukšto aliejaus ir juo švelniai patepame ciabatos riekes iš abiejų pusių (tik nereiktų padauginti aliejaus, nes tada duona gausis riebi).
- Riekes išdėliojame ant kepimo skardos (ištiestos kepimo popieriumi) ir dedame 5 minutėms į orkaitę, po 5 minučių duonos riekes apverčiame ir paskrudiname dar 3 minutes. (Reiktų vis tikrinti, ar neperdžiuvo duona, nes kuo ploniau supjaustyta, tuo greičiau skrunda).
- Ant paskrudintos duonos riekučių tepame pievagrybių užtepėlės ir patiekiame.
- Skanaus!
Parašykite komentarą